Lag din egen Granola

Glutenfri granola

Glutenfri granola

Granola er et smakfullt alternativ til brødskiven. Hjemmelaget granola smaker mye bedre enn det du får kjøpt på butikken, og best av alt du selv bestemmer hva den skal inneholde. Du kan velge å gjøre den glutenfri, mer eller mindre søt og justere innhold av makronæringsstoffer som karbohydrat, fett og proteiner, alt etter eget ønske.

Granolaen serveres med melk eller yoghurt og smaker nydelig med friske bær eller frukt.

Slik lager du din egen granola

Forvarm ovnen til 150 grader på varmluft.

2 ss kokosolje, flytende

2 ss honning

1 dl vann

200 g hakkede nøtter

10 dl havregryn 

1 dl solsikkekjerner

1 dl gresskarkjerner

1 dl linfrø

1 dl kokosflak

2 dl rosiner

  1. Bland olje, honning og vann.

  2. Ha i det tørre bortsett fra kokosflakene.

  3. Dekk en stekeplate med bakepapir og fordel granolaen jevnt over platen. Stekes midt i ovnen i 15 minutter.

    Vær oppmerksom på at det lett kan brenne seg så du kan med fordel røre i granolaen med jevne mellomrom mens den står i ovnen.

  4. Strø over kokosflak og stek i ytterligere 10-15 minutter.

  5. Avkjøl og bland inn rosinene til slutt.

Granola for hele familien

Granola for hele familien

Utgangspunkt for granola etter eget ønske og smak

Samme fremgangsmåte som over.

2 ss olje

Søtning (mengde vil være avhengig av type søtning)

1 dl vann

200 g hakkede nøtter

10 dl valsede korn

3 dl frø/kjerner

Kokosflak, kakaonibs etc.

Tørkede bær/frukt

Granola skiller seg fra musli ved at den er tilsatt søtning og bakes i ovnen.