Lag din egen Granola
Granola er et smakfullt alternativ til brødskiven. Hjemmelaget granola smaker mye bedre enn det du får kjøpt på butikken, og best av alt du selv bestemmer hva den skal inneholde. Du kan velge å gjøre den glutenfri, mer eller mindre søt og justere innhold av makronæringsstoffer som karbohydrat, fett og proteiner, alt etter eget ønske.
Granolaen serveres med melk eller yoghurt og smaker nydelig med friske bær eller frukt.
Slik lager du din egen granola
Forvarm ovnen til 150 grader på varmluft.
2 ss kokosolje, flytende
2 ss honning
1 dl vann
200 g hakkede nøtter
10 dl havregryn
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
1 dl kokosflak
2 dl rosiner
Bland olje, honning og vann.
Ha i det tørre bortsett fra kokosflakene.
Dekk en stekeplate med bakepapir og fordel granolaen jevnt over platen. Stekes midt i ovnen i 15 minutter.
Vær oppmerksom på at det lett kan brenne seg så du kan med fordel røre i granolaen med jevne mellomrom mens den står i ovnen.
Strø over kokosflak og stek i ytterligere 10-15 minutter.
Avkjøl og bland inn rosinene til slutt.
Utgangspunkt for granola etter eget ønske og smak
Samme fremgangsmåte som over.
2 ss olje
Søtning (mengde vil være avhengig av type søtning)
1 dl vann
200 g hakkede nøtter
10 dl valsede korn
3 dl frø/kjerner
Kokosflak, kakaonibs etc.
Tørkede bær/frukt
Granola skiller seg fra musli ved at den er tilsatt søtning og bakes i ovnen.