Grønnkålchips
NATURENS SMAKER
Grønnkålen er en supergrønnsak, full av vitaminer, mineraler, kostfiber og helsebringende plantestoffer. Grønnkål er dessuten den formen for kål som inneholder mest prebiotika.
Slik lager du grønnkålchips
Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft.
1 pakke grønnkål
2 ss extra virgin olivenolje
1 klype havsalt/himalayasalt
1 klype pepper
Tilsett gjerne andre smakstilsetninger etter ønske.
Vask grønnkålen godt.
Riv passelig store biter fra stilken og legg disse over i en bolle (stilken skal ikke være med da denne er hard og trevlete).
Ha over olje, salt og pepper, og kna det god inn i grønnkålbladene.
Legg bladene utover to stekebrett dekket med bakepapir.
Stekes på varmluft ved 180 grader i 5 - 10 minutter. Pass på at bladene ikke blir svidd!
Avkjøl bladene på rist til de blir helt sprøe.
Grønnkålchips er god som snacks og fungerer utmerket som garnityr på middagsmaten.